Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

Θα αξιωθούμε πρώτα ο Θεός για μια ακόμη φορά και σαν Ενορία και σαν Ενορίτες να εορτάσουμε μετά το Πανάγιο Πάσχα ,την Ανάσταση του Κυρίου μας και το «Δεύτερο Πάσχα της Ενορίας μας» με την Αναστάσιμη και Ανοιξιάτικη μνήμη του Ενδόξου Οσιομάρτυρα της Πίστεως μας  τον  Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις, στο όνομα του οποίου είναι αφιερωμένος ο Ενοριακός μας Ναός ανάμεσα στις 21 Ενορίες του (μόνον!!)σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Πανήγυρη του Ναού μας αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της αγάπης μας και του Σεβασμού μας προς την Αθλητή της Πίστεως μας ο οποίος τόσες και τόσες φορές μας έχει συμπαρασταθεί και μας έχει λυτρώσει και στο μακρινό παρελθόν αλλά και τώρα από κακοτοπιές, δυσκολίες, ατυχίες, πειρασμούς και αρρώστιες. Ταυτόχρονα όμως η Μνήμη Του αποτελεί και την κορυφαία Ενοριακή Εκδήλωση όπου προσκαλούμε και προσέρχονται εκτός από τους Ενορίτες που αναγνωρίζουν την Ενορία σαν δική τους, σαν Πατρικό σπίτι τους  και Ενορίτες από άλλες Ενορίες που μας έρχονται από κοντά και από μακριά για να συνεορτάσουν και να συμπανηγυρίσουν μαζί μας.

Η Εορτή όμως είναι του Αγίου μας ,εξ άλλου η παροιμία λέει:« Ο Άγιος την γιορτή του χαίρεται», είναι η Εορτή του κοινού σπιτιού μας που είναι ο Ναός μας, είναι η κατ’ εξοχήν οικογενειακή μας εορτή. Καλούμαστε λοιπόν  να πλαισιώσουμε ΟΛΕΣ τις Λατρευτικές Εκδηλώσεις όλες τις Ιερές Ακολουθίες και τον Εσπερινό την παραμονή και την Θ.Λειτουργία και την Λιτανεία του Σεπτού Λειψάνου και της Ι.Εικόνος του Οσιομάρτυρος Νικολάου.

Το διήμερο 8 και 9 Μαΐου ανήκει στον Άγιο μας. Μην Του το κλέβουμε και μην στερούμε τον εαυτό μας από την χαρά και την Χάρη του Αγίου. Ας του δείξουμε με την συμμετοχή μας σε όλες τις Ακολουθίες της Πανηγύρεως ότι όντως η γιορτή του ναού μας είναι Πάσχα για την Ενορία και τους Ενορίτες και ότι ο Οσιομάρτυρας Νικόλαος σαν μαγνήτης  πνευματικός μας προσελκύει, μας συγκινεί και μας φιλοτιμεί χρεώνοντας μας με την αγάπη, την προστασία και την Μαρτυρική στοργή Του.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA