«Στη ζωή,να εμπιστεύεσαι εκείνους…που μπορούν να διακρίνουν αυτά τα τρία πράγματα:Τον πόνο που κρύβεις πίσω από το χαμόγελό σου…Την αγάπη που κρύβεις όταν εκφράζεις τον θυμό σου…Και… τα λόγια που κρύβεις μέσα στη σιωπή σου!».Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Άγιος μας

 Ο ΑΓΙΟΣ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΙΜΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ

 

 

      Στην  Ἐνορία μας  ἡ τιμὴ τοῦ Ὀσιομάρτυρος Νικολάου εἶναι συνεχής. Κι αὐτὸ ὄχι μόνο διότι έχει τὴν μεγάλη τιμὴ να φέρει τὸ ὄνομα Τοῦ ἀλλὰ καὶ διότι ἔδω καὶ χρόνια ἀπολαμβάνει τῆς μεγάλης εὐλογίας καὶ τῆς σωματικῆς παρουσίας ἓν μέσῳ αὐτῆς τοῦ Ἁγίου.Μιλοῦμε  φυσικὰ για τὸ χαριτόβρυτο καὶ ἀειποτε εὐωδιάζον τεμάχιο τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Ἁγίου Νικολάου Τοῦ Νέου που ὡς πολύτιμος θησαυρὸς καὶ ἀτίμητο στολίδι  φυλάσσεται  στην Ἐνορία  μας.

 Ὅσοι έχουμε  τὴν εὐκαιρία να προσκυνούμε τὸ Ἱερο Λείψανο δεν μπορεὶ παρὰ να μένουμε ἔκπληκτοι ἀπὸ αὐτὴ τὴν Παραδείσια οὐράνια εὐωδία που τὸ συνοδεύει συνεχῶς. Μιὰ εὐωδία που στον κάθε εὐλαβῆ προσκυνητὴ  μεταβάλλεται κατὰ τὴν «ἑκάστου ἰδίαν χρείαν»  σὲ ἀπόδειξῃ  τῆς ἀληθοῦς πίστεως, βέβαιη ἐλπίδα τῶν μελλόντων ἀγαθῶν, γλυκιά παρηγορία  στις θλίψεις, βοήθεια κραταιὴ στις ἀνάγκες, πνευματικὸ σθένος στους πειρασμούς, οὐράνια χαρὰ στις δοκιμασίες.

 Φυσικὰ  αὐτὸ τὸ δῶρο τῆς Θείας Χάριτος δεν ἠταν δυνατὸν να τὸ κρατοῦμε ἐγωιστικὰ για τὸν ἑαυτὸ μας. Αὐτὸς ὁ θησαυρὸς τῆς πίστεως μας δόθηκε για να τὸν μοιραστοῦμε μὲ ὁλο τὸν κόσμο, μὲ ὅλους τοὺς  ἀδελφοὺς μας ποὺ εὐλαβούνται τὸν Ὀσιομάρτυρα.

 Το λείψανο Του Αγίου που με ευλάβεια φυλάσσεται στον Ναό μας βρίσκεται εντός αργυράς πεποικιλμένης Θήκης την οποία μαζί με την Εφέστιο Εικόνα περιβάλλει ξυλόγλυπτο Κιβώριο.

«Πολλές φορές ευωδιάζει, θεραπεύει, ενισχύει, παρηγορεί και φανερώνει πως η Χάρις του Θεού παραμένει ανεξίτηλη στο σώμα, ακόμα και μετά θάνατον και ότι είναι τεκμήριο και προοίμιο της μελλούσης Αναστάσεως και αφθαρσίας», ενώ κάθε Τετάρτη ψάλλεται η Παράκληση του Αγίου μας ενώπιον Του.

Αυτός ο Πνευματικός Θησαυρός αποτελεί ανεκτίμητη Δωρεά της Ι. Μονής Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαζαράκι Βαγίων και παραδώθηκε στον Ναό μας από την Γερόντισσα Ευπραξία με σεμνή τελετή στις 10 Δεκεμβρίου 2000 ημέρα που τελούμε Πανηγυρική Αγρυπνία με την παρουσία των Μοναζουσών της Μονής σε ανάμνηση του Μεγάλου Αγιαστικού αυτού για την Ενορία μας Γεγονότος.

~~~~~

Απολυτίκιον της Ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου.

(ψάλλεται κατά την Ευχαριστήριο Αγρυπνία της 10ης Δεκεμβρίου)

 

Ήχος α΄.Του λίθου σφραγισθέντος.

     Τὸ θεῖον λείψανόν Σου ὡς Θησαύρισμα ἔχοντες, πολύτιμον τρισμάκαρ Ὀσιομάρτυς Νικόλαε.

Ἐσχάτως ἐδώρισεν ἡμῖν, Μονὴ Μαζαρακίου ἡ Σεπτή,

ἵνα ἔχομεν Σὲ Μάρτυς ὡς Βοηθὸν , Προστάτην τε καὶ Φύλακα.

Χαῖρε Σύ, τῶν Βουνένων ὁ Φωστήρ.

Χαῖρε Σύ,Πρεσβευτὰ τῶν ὑμνούντων Σέ.

Χαῖρε Σύ, ὁμωνύμου Ἐνορίας, ταύτης  τὸ καύχημα.

 Ποίημα π. Ε
(10-12-2000)

Απο την τελετή της υποδοχής του τεμαχίου εκ του Ι.Λειψάνου (10-12-2000)

 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

ΤΟΥ ΕΝ ΒΟΥΝΕΝΟΙΣ

 

Αξιωθήκαμε απο τον Τριαδικό Θεό και απο τον Οσιομάρτυρα να υποδεχθούμε την Τιμία του Κάρα και να την φιλοξενήσουμε στην Ενορία μας για μια ολόκληρη εβδομάδα απο τις 29 Οκτωβρίου  έως τις 5 Νοεμβρίου 2000.Το Τίμιο Θησαύρισμα εκόμισε προς Αγιασμόν των Φιλαγίων Πιστών ο Πολυσέβαστος Γέροντας και Καθηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου Αρχιμανδρίτης π.Δωρόθεος. Καθημερινά ετελούντο οι Ι.Ακολουθίες και ιδιαιτέρως ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου μας.Ιδιαιτέρως συκινητική ήταν η Τελετή της Υποδοχής αλλά και της Αναχωρήσεως αφού πάνω απο εκατό πιστοί  με Λεωφορείο και Ιδιωτικά αυτοκίνητα συνόδευσαν τον Άγιο μέχρι την Εθνική Οδό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε στους αναρίθμητους πιστούς  που ασπάσθηκαν το Τίμιο Λείψανο  η άρρητος ευωδία την οποία εξέπεμπε ασταμάτητα ο Πολύπαθος Οσιομάρτυρας για να βεβαιώνει τους Πιστούς ότι είναι κοντά τους συνοδοιπόρος στις θλίψεις,στις ανάγκες,τις δυσκολίες και τις περιστάσεις της καθημερινότητας τους.

Κατά την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία της Κυριακής ο Σεπτός Γέροντας Καθαγίασε την νέα Εικόνα του Αγίου η οποία αγιογραφήθηκε για την Έλευση της Τιμίας Κάρας και στην συνέχεια την τοποθέτησε επι του τέμπλου του Ναού μας για να μας θυμίζει τις ανεπανάληπτες κατανυκτικές στιγμές που ζήσαμε την εβδομάδα αυτή.

           Ας είναι βοήθεια σε όλους ο Οσιομάρτυρας και μακάρι να μας αξιώσει να τον ξαναυποδεχθούμε.

         

Τους  προστρέχοντας τη Κάρα Σου Τη Σεπτή Σκέπε και διάσωζε
Νέε Νικόλαε...

 

 

 

 

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA