Όταν σε λασπολογούν εσύ να ανθίζεις.Όταν σε βρίζουν εσύ να μοσκοβολάς.Η χάρη του Θεού αγκαλιάζει ότι ο κόσμος αφήνει ορφανό. Γέροντας Γαβριήλ ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

"Ιωακείμ και Άννα ονειδισμού ατεκνίας και Αδάμ και Εύα εκ της φθοράς του θανάτου ηλευθερώθησαν, Άχραντε, εν τη αγία γεννήσει σου...". Έτσι ψάλλει η Εκκλησία σήμερα, που γιορτάζει το γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μεγάλο δώρο του Θεού ήταν η Παναγία στους γονείς της τον Ιωακείμ και την Άννα, που δεν είχαν τέκνα· με την γέννησή της έφυγεν από πάνω τους το όνειδος και η ντροπή της ατεκνίας.

Μα πιο μεγάλο δώρο του Θεού είναι η γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον κόσμο· είναι το προμήνυμα της σωτηρίας των ανθρώπων. Γι' αυτό η Εκκλησία ψάλλει· "Η γέννησίς σου Θεοτόκε, χαράν εμήνυσε πάση τη οικουμένη...".

Ο καιρός που είχε ορίσει ο Θεός για να στείλη στον κόσμο τη σωτηρία επλησίαζεν· ύστερα από λίγα χρόνια το νήπιο που γεννήθηκε σήμερα θα γεννήση τον αίτιο της ευφροσύνης των ανθρώπων. Απ' αυτήν θα ανατείλη "ο ήλιος της δικαιοσύνης, Χριστός ο Θεός ημών".

 

ΜΙΚΡΟΣ  ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA