Εκείνος που για να πιστέψει στο Θεό ζητά θαύματα, δεν έχει αρχοντιά. Για το Θεό αυτό έχει αξία. Να αγαπήσουμε τον Θεό μόνο και μόνο επειδή είναι αγαθός. Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

 

Κάνουμε τόσο κόπο καθημερινά να σηκώνουμε βάρη που δεν είναι δικά μας και δεν αφορούν στην πραγματικότητα τη δική μας ζωή. Αγωνία και άγχος για προβλήματα που δυστυχώς εμείς δημιουργούμε στον εαυτό μας. Δεν μας αξίζει η μιζέρια, η απαισιοδοξία και η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι μας, χωρίς εξαίρεση είμαστε παιδιά του Θεού και νιώσουμε μέσα μας την πνοή του Θεού στα μοναδικά χαρίσματα που έδωσε στον κάθε άνθρωπο, τότε η σκέψη μας θα γίνει προσευχή και η κοινωνία μας θα γίνει εκκλησίασμα.

Η μοναδική ευθύνη μας είναι να σεβαστούμε το δώρο του Θεού και να εκτιμήσουμε τη ζωή μας ως θεϊκή ευλογία.Δεν γίνεται να μήν σηκώνουμε τον σταυρό. Μπορούμε όμως αυτό να γίνει αφορμή για να γνωρίσουμε τις εντολές του Θεού και όχι να μας παρασύρει η κατρακύλα της κακίας. Όλα τα φωτίζει η Χάρη του Θεού αν αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερα στη λατρευτική ζωή τής Εκκλησίας. Όλοι οι Άγιοι Πατέρες κάνουν λόγο για το Βάπτισμα, την Εξομολόγηση και τη Θεία Ευχαριστία.Κάθε ώρα και στιγμή είναι η ευκαιρία μας να ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στον Θεό. Ας σκεφτούμε για αρχή μόνο αυτό. Έγινε ο Θεός άνθρωπος για μας.

Δημήτριος Τζαφέρης
Θεολόγος-Ιεροψάλτης Ι.Ναού μας

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA