Εκείνος που για να πιστέψει στο Θεό ζητά θαύματα, δεν έχει αρχοντιά. Για το Θεό αυτό έχει αξία. Να αγαπήσουμε τον Θεό μόνο και μόνο επειδή είναι αγαθός. Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Το άρωμα της φιλίας είναι η αγνότητα και η καθαρή σκέψη. Τί σημαίνει αγνότητα;  Να κάνουμε υπακοή στο θέλημα του Θεού. Έτσι μαθαίνουμε για τον εαυτό μας, έτσι μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε σαν χριστιανοί, έτσι βλέπουμε τους ανθρώπους σαν αδελφούς. Κάπου εκεί αρχίζει η φιλία να ανθίζει όπως τά λουλούδια την Άνοιξη.

Η Εξομολόγηση είναι τό κλειδί που μας ελευθερώνει από αδιέξοδα και σκοτεινά μονοπάτια που μοιάζουν στα δικά μας μάτια ως η μοναδική λύση. Η προσευχή στην Παναγία μας δίνει την δύναμη και την ευλογία να βρούμε τον δρόμο μας στον Χριστό.

Η Εκκλησία είναι η αγκαλιά του Θεού που μας προστατεύει όπως η μάνα τά παιδιά της και όσο περνάει ο καιρός τά κρατάει από τό χέρι μέχρι να μάθουν να περπατούν με ασφάλεια. Ύστερα όταν γίνει τρόπος ζωής ο Χριστός και η Εκκλησία οι χριστιανοί σαν άγγελοι θα πετούν, με φτερά τα έργα της αγάπης. Δοξασμένο τό όνομα του Θεού.


Δημ.Τζαφέρης

Θεολόγος-Ιεροψάλτης Ιερού μας Ναού

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA