Να παρακαλούμε τον Θεό να μας δίνει δύναμη να θυμόμαστε τα καλά που μας κάνουν οι άλλοι και τα κακά τα οποία κάνουμε εμείς στους άλλους. Και να ξεχνάμε τα καλά τα οποία προσφέραμε εμείς στους άλλους και τα κακά τα οποία μας κάνουν αυτοί. Π. Επιφάνιος ΘεοδωρόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

ΕΙΠΕ μοναχός:

– Μην αμελείτε τη συχνή Θεία Κοινωνία. Εκείνος, πού τακτικά και με συνείδηση κοινωνά, μεταμορφώνεται σε ένα κινούμενο τού Χριστού αρτοφόριο, πού σκορπά πλούσια γύρω του τη θεϊκή γαλήνη, όπου και αν βρεθεί.

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, Γέροντα;
– Βγήκα να κυνηγήσω τον Θεό, μα φαίνεται ότι Εκείνος με πρόλαβε, αφού με κυνηγά με το έλεος Του πριν ακόμη γεννηθώ.
– Και σάς έπιασε;
– Μπα, όλο Τού ξεφεύγω, τέτοιος πού είμαι.

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Όταν είστε άρρωστος, καλέστε γιατρό. Αλλά το πιο σημαντικό, καλέστε αυτούς που σας αγαπούν, επειδή δεν υπάρχει κανένα φάρμακο πιο σημαντικό από την αγάπη.
Ο Κύριος είπε: “Ευλογείται όσους σας καταριούνται” … Σε καταδικάζει και εσάς σε αυτό: “Ο Θεός να σας ευλογεί! Να σας φέρει μαζί με όλη την οικογένειά σας στη βασιλεία του Θεού. Και θεραπεύεστε από όλες τις ασθένειες, παρόντες και μέλλοντες. Και ο Κύριος θα σας δώσει όλη τη μακροζωία και το καλό, από το πολλή του έλεος για πάντα και πάντα. Αμήν. ” Αυτός είναι ο τρόπος για να απαντήσετε σε κάθε κατάρα.

Μοναχός Παΐσιος της Αγίας Τριάδος

https://yiorgosthalassis.blogspot.com

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA