«Στη ζωή,να εμπιστεύεσαι εκείνους…που μπορούν να διακρίνουν αυτά τα τρία πράγματα:Τον πόνο που κρύβεις πίσω από το χαμόγελό σου…Την αγάπη που κρύβεις όταν εκφράζεις τον θυμό σου…Και… τα λόγια που κρύβεις μέσα στη σιωπή σου!».Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

Η Ενορία μας πραγματοποιεί   εξαήμερο   προσκύνημα στην  Αγία  Γη από 8 έως 13 Ιουνίου 2023 , όπου Γεννήθηκε, Δίδαξε, Θαυματούργησε, Έπαθε, Σταυρώθηκε,  Ετάφη, Ανέστη και Ανελήφθη ο Χριστός μας και Σας προσκαλεί να συμμετάσχετε και να προσκυνήσετε τα Πανάγια Προσκυνήματα τα οποία οικοδόμησαν οι Βυζαντινοί μας Πρόγονοι και φυλάσσουν μέχρι σήμερα με. αυταπάρνηση Έλληνες Αγιοταφίτες Πατέρες.

 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΗΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ

1η Ημέρα  Πέμπτη 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Αναχώρηση από το προαύλιο του Ναού στις 3.00 π.μ για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων θα πετάξουμε  για Τελ Αβίβ στις 07.05 π.μ. Άφιξη στις 09:05 και αναχώρηση για τη Σαμάρεια όπου καθοδόν θα  προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Σαμάρεια, τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως) και την Γεθσημανή όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας και ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου και στο Προσκύνημα της Αναλήψεως. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Παρασκευή  ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων. Ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, θα επισκεφθούμε τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου προσκυνήσουμε στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου. Ακολούθως θα επισκεφτούμε την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου  κοιμήθηκε η Παναγία μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Σάββατο 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε  για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε το  Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας . Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας.

4η Ημέρα Κυριακή ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου ,στην Ι.Μ Προφήτου Ηλιού και θα  ακολουθήσει επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Δευτέρα 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Χοζεβά.  Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και το Σαραντάριο Όρος. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, και στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Τρίτη 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα μοναστήρια εντός της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων και το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων όπου θα λάβουμε την ευχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ Θεοφίλου και θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου τελούνται οι ακολουθίες της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα και αγορές.  Αναχώρηση για τα αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:40.Άφιξη στην Αθήνα στις 21:50.Επιστροφή στην Θήβα.

Σας περιμένουμε με αγάπη.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA