Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Υπάρχει η άποψη ότι σκοπός της Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία είναι να συμπαραστέκεται σε όσους έχουν υλικές ανάγκες. Αυτό το σκεπτικό βασίζεται στην πεποίθηση ότι η Εκκλησία είναι φιλανθρωπικό κατάστημα. Η Εκκλησία όμως δεν είναι φιλανθρωπικό κατάστημα.
Η Εκκλησία δεν είναι σύλλογος που κάνει καλές πράξεις. Η Εκκλησία δεν έχει στόχο να μας κάνει μονάχα καλούς ανθρώπους και χρηστούς πολίτες. Στην Εκκλησία σωζόμαστε, στην Εκκλησία συμμετέχουμε δυναμικά στη ζωή που μας χάρισε ο Ιησούς Χριστός.
Αυτός είναι ο σκοπός της Εκκλησίας. Επομένως, τα καλά έργα δεν είν' αυτοσκοπός, είναι ο δρόμος... Στην Εκκλησία δεν γινόμαστε καλοί άνθρωποι. Γινόμαστε αθάνατοι άνθρωποι. Σωζόμαστε. Όποιος λοιπόν θέλει να λέγεται χριστιανός δεν αρκεί να κάνει "καλές πράξεις" -όπως για παράδειγμα διδάσκει ο Προσκοπισμός..
Όποιος θέλει να λέγεται χριστιανός, πρέπει ν' αγωνίζεται, η ζωή του ν' αρχίζει και να τελειώνει με το Άγιο Ποτήριο, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, του Ιδρυτή της Εκκλησίας. Αν στις καλές μας πράξεις απουσιάζει η αναφορά στο Πρόσωπο του Χριστού, τότε αυτές και μόνες γίνονται αιτία ενίσχυσης του εγωισμού μας...
Ι.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA