Ο Θεός είναι μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως πολλές φορές, βρίσκεται έξω από τον εαυτό του. Όταν επιστρέψει σαν τον Άσωτο της Παραβολης στον εαυτό του («εις εαυτόν δε ελθών» Λουκ. ιε' 20), τότε θα βρει το Θεό να τον περιμένει.(Ιερός Αυγουστίνος).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ

ΙΕΡΗΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ

18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Τρίτη της Πεντηκοστής

Ώρα 06:00 Αναχώρηση από τη Θήβα  για το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Στις 10:20 πετάμε με την πτήση της ELAL 542. Ώρα 12:20 Άφιξη στο Τελαβίβ. Μετά το προσκύνημα μας στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, αναχώρηση για την Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ και στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας προς Βηθλεέμ θα επισκεφθούμε το χωριό των Ποιμένων όπου Άγγελος Κυρίου ανήγγειλε στους ταπεινούς ποιμένες την Γέννηση του Θεανθρώπου. Άφιξη  στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση  στο Ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Τετάρτη της Πεντηκοστής

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε το προσκύνημα μας στην  Άγια Πόλη και στον Πανίερο  Ναό της Αναστάσεως. Θα προσκυνήσουμε  τον Φρικτό Γολγοθά, τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, και το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Πανάγιος Τάφος του Κυρίου και τα εντός του Ναού Παρεκκλήσια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, και θα πάρουμε την ευχή του Μακαριωτάτου  Πατριάρχη Θεοφίλου του Γ΄. Θα περπατήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, από το Γολγοθά για να καταλήξουμε στο Πραιτώριο όπου η  Φυλακή του Χριστού. Θα συνεχίσουμε στο πλακόστρωτο προς τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου για να καταλήξουμε στον Οίκο των Αγίων Ιωακείμ και Άννης όπου γεννήθηκε η Παναγία μας. Συνεχίζουμε στον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου για να καταλήξουμε στη Γεσθημανή, όπου ευρίσκεται το Θεομητορικό Μνήμα και η Θαυματουργός Εικόνα της Ιεροσολυμίτισσας. Μεταβαίνουμε  στον Κήπο της Αγωνίας όπου είναι  η Εκκλησία των Εθνών και θα προσκυνήσουμε στο σημείο της Ανάλήψεως του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο  δείπνο & ανάπαυση. Ώρα 23:00 Αναχώρηση για ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Ι. Ναό της Αναστάσεως.

20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Πέμπτη της Πεντηκοστής

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου (άβατη για τις γυναίκες) όπου θα μεταβούμε με ταξί. Θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και στη συνέχεια θα μεταβούμε στον  Ιορδάνη Ποταμό όπου θα τελεσθεί ο Αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα για όσους επιθυμούν. Συνεχίζουμε στη Βηθανία για να προσκυνήσουμε στην Ι. Μονή Μάρθας και Μαρίας και πρίν φθάσουμε στην Βηθλεέμ επίσκεψη στο χωριό των Ποιμένων. Άφιξη στη Βηθλεέμ για να προσκυνήσουμε στο Ναό της Γεννήσεως το Θεοδέγμον Σπήλαιο, την Αγία Φάτνη και τα λείψανα  των Αγίων Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Παρασκευή της Πεντηκοστής

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Τιβεριάδα. Καθ’οδόν θα ανέβουμε  στο Θαβώριο όρος όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Συνεχίζουμε για τη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα επισκεφθούμε την Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το Πρώτο Θαύμα του Κυρίου με την μεταβολή του νερού σε κρασί. Στη συνέχεια  θα φτάσουμε στη λίμνη της Τιβεριάδος (ή Γεννησαρέτ) όπου θα έχουμε προαιρετικό διάπλου της λίμνη με παραδοσιακό πλοιάριο. Επιστρέφοντας θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  δείπνο και διανυκτέρευση.

22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Σάββατο της Πεντηκοστής

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Χοζεβά και συνεχίζουμε με την άνοδο μας στο Σαραντάριο Όρος . Επιστρέφουμε στα Ιεροσόλυμα για το αποχαιρετιστήριο προσκύνημα  στον Πανάγιο Τάφο και σε άλλα προσκυνήματα στη Παλαιά Πόλη. Ώρα 16:00 Αναχωρούμε από τα Ιεροσόλυμα. Θα κάνουμε μια ενδιάμεση στάση για να προσκυνήσουμε στη Λύδδα τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου πριν φτάσουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας με αναχώρηση 20:45 και άφιξη στην Αθήνα 22:55 .Μεταφορά με λεωφορείο στη Θήβα.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA