“Πολλοί από τους ανθρώπους καταγίνονται σε διάφορες εφευρέσεις, τέχνες, επιστήμες και ανακαλύψεις. Δεν φρόντισαν, όμως, να εφεύρουν μέσα και μηχανές και μεθόδους με τις οποίες να μεταβαίνουν από τη γη στον ουρανό, από την πρόσκαιρη πατρίδα στην αιώνια”. Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος



Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Ένα από τα άλλα ελαττώματα της εφηβείας είναι η ‘”Οίησις”. Ο έφηβος νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Το παιδί πριν από τα 12 του χρόνια λέγει πως ο πατέρας του τα ξέρει όλα. Στα 15 χρόνια: ξέρω κι εγώ τόσα πολλά, όσα και ο πατέρας μου. Στα 20 λέγει και πιστεύει πως ο πατέρας του δεν ξέρει απολύτως τίποτα.
Στα τριάντα σκέπτεται πως θα μπορούσα να ρωτήσω ίσως και τον πατέρα . Στα 40: κι όμως ο πατέρας κάτι ξέρει, και στα 50 αναφωνεί: Ο πατέρας τα ξέρει όλα και στα 60 : Αχ, να μπορούσα να ρωτούσα τον πατέρα μου!


Ο παιδαγωγός

 





Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA