Αγάπησε τους αμαρτωλούς, μίσησε όμως τα έργα τους και μην τους καταφρονήσεις για τα ελαττώματα τους, μη τυχόν και εσύ πειρασθείς με παρόμοια κακά. Άγιος Ισαάκ ο ΣύροςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

Το έλεος του Θεού και η τέλεση της Θείας Λειτουργίας θα σώσει τον κόσμο, αρκεί να υπάρχει μετάνοια, δηλαδή ελεύθερα και με αγάπη ο άνθρωπος να το θελήσει.Δεκαπέντε Μαϊου  εορτάζει ο Άγιος Βάρβαρος ο Μυροβλήτης.Σύμφωνα με το συναξάρι του ήταν τόσο απάνθρωπος που λέγεται πως έτρωγε ανθρώπινες σάρκες!
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν ενώπιον του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας βρήκε την οδό της μετάνοιας και σώθηκε. Υπάρχει ελπίδα στον κόσμο και μας δείχνουν τον δρόμο οι Άγιοι.
Εκεί θα βρούμε στην πράξη πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα μας σε μία εποχή απανθρωπιάς και βαρβαρότητας.Όπως λοιπόν ο Άγιος πήγε αγρίμι στην εκκλησία για να κάνει κακό και ημέρεψε έτσι και εμείς να οδηγήσουμε με ανοιχτή καρδιά τα βήματα μας στη Θεία Λειτουργία.
Με σιωπή και ταπεινοφροσύνη να αφεθούμε στον εόρτιο κύκλο της Εκκλησίας.Χρειάζεται υπομονή. Ο Παράλυτος που ακούσαμε στο Ευαγγέλιο περίμενε χρόνια τον Ιησού Χριστό.Όμως η εμπιστοσύνη στον Θεό με τη δική μας θέληση και αγάπη μόνο ωφέλεια θα έχει στη ζωή μας.

Δημήτριος Τζαφέρης Θεολόγος
Λαμπαδάριος του Ιερού μας Ναού.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA